Toplozračni solarni panel

Povjesni razvoj

Umjesto odvojenih solarnih kolektora, sada se primjenjuje nova koncepcija integriranja solarnih kolektora u ovojnice zgrada s dodatnim funkcijama (BISC= Building Integrated Solar Collectors), koji se dijele na solarne krovove (Solar Roofs) i solarne fasade (Solar Facades). Kod solarnih krovova poznat je TESLA ROOF Elona Musk-a a solarne fasade dijele se na FOTONAPONSKE, TOPLOVODNE i TOPLOZRAČNE.

SOLARNE FASADE
SOLARNE FASADE

Razvijeni toplozračni solarni panel spada u podvrstu neostakljenih (glasles) toplozračnih kolektora jer umjesto staklene ploće na prednjoj strani ima tanki dekorativno obojen aluminijski lim, na svim stranama savijen dva puta okomito, formirajući okvir panela u kojemu je zračni kanal, debela negoriva toplinska izolacija u paropropusnoj foliji te spojne cijevi kroz probušeni zid zgrade. Pomoću dvije zaklopke, na razdjelniku i na sabirniku spojnih cijevi, usmjerava se zrak kroz zračni kanal i prostoriju. Pojaćanje cirkuliranja zraka i time prijenosa topline može se povećati malim ventilatorom, priključenim izravno na mali fotonaponski modul ili priključenjem na sobnu instalaciju.

Djelovanja panela

LJETI
LJETI
ZIMI
ZIMI

Primjeri primjene

ODVOJENI MAT-CRNI PANELI
ODVOJENI MAT-CRNI PANELI
TAMNO-SMEĐA FASADA
TAMNO-SMEĐA FASADA
DEMO-FASADNI PANEL
DEMO-FASADNI PANEL

PRIMJENA: Obiteljske kuće, koje su slabo ili nikako toplinski izolirane, kao i etažni stanovi, novi ili postojeći. primjeren je za integriranje na fasade i na krovove.

Panel je zaštićen patentom, Pozivamo investitore za proizvodnju i primjenu.